Pavel Martinek

Z Chicaga smerem severozapadnim. Wyoming

26. 01. 2016 14:55:14
Leto 1999 - Nemyslim,ze ma cenu se tady nejak moc rozepisovat.Z Chicaga smerem na zapad az do Wyomingu - Yellowstone (to je ono misto, odkud vsichni znaji Medu Bedu), dolu na jih Salt Lake - Utah a zpet.       www.Ballydonna.eu


Vsechno s nekolika zastavkami na zajimavych mistech. Prirodu snad ani popisovat nemusim,je proste krasna a zajimava. Divocina nic moc, cesticky pro turisty, az tedy na zazitek v Yellowstonu. Tam Nam v noci v kempu nejaky ten somrujici Meda Beda cloumal s mikrobusem.Pokud by nebyl vyssi nez to auto a nebyl tak neodbytny, byl by to celkem zajimavy zazitek. Kazdopadne, pokud navstivite USA, do Yellowstone proste musite, jinak jste tam nebyli. New York je mozna symbol USA pro vetsinu lidi, pro Nas vsak spise symbol spechu a priserneho bordelu. Jinak se omlouvam za kvalitu fotografii. Jsou naskenovany a originaly lezi ulozene z CR.

Tohle asi znate z pohlednic a fotek. Vsechny z vrtulniku. Ja si pro tu svoji fotku vylezl na kopec mezi chrestyse. Samozrejme bizoni a kourici zeme.





Devills Tower,snad legendarni zaber z filmu-Blizka setkani tretiho druhu. Jenomze, tenhle zaber je Nas . ount Rushmore a prezidentske hlavy vytesane ve skale.Mozna to leckoho uchvati, pro me je to zniceny kus krasne prirody. Kazdopadne jsou obrovske a prace to asi dalo.Ta fotecka nad tim je z mestecka kousek od hory.Mimochodem samy Harley Davidson. Joo,holt Dakota.



Bad Lands-Spatna zeme a opravdu. To nejsou hory ale hromady hliny. Takhle to vypada,kdyz se rekne eroze. Zajimavy pohled,ale vubec ne povzbudivy.South Dakota.    

 

.

Tohle uz je Utah A proslula solna poust s nemene proslulym slanym jezerem a tzv. salinas (solne baziny). Vypada to jako led a chova se to jako led.Staci slapnout spatne,krusta se prolomi a jste konzervovani na veky v solne brecce.

 

Shrnuti je jednoduche,straaaasne se Nam to libilo.Byl to nas prvni velky vylet a po vyletech na Vychod USA. Salinas nazvat krasnymi je tak trochu morbidni, ale Nam se libily.A dokonce se nam obcas pres cestu prekutalel ten suchy chomac. Do USA se dneska dostanete na ESTA a letenky padaji s cenou dolu. Opravdu se vyplati, Ony treba posledni penize se daji utratit prave za tohle. Letenka, vypujceni auta a nejake to jidlo.Spat se da v aute a sprchy jsou k dispozici na velkych benzinkach pro kamiony, tam se da i zaparkovat na noc. Nepohodli? Ale o tom to je, pokud jste dost bohati ,ze si dovolite hotely, neuvidite nic .Nanejvys co vam ukazou cestovky. Toho medveda si ale odmyslete a do solne pouste Vas taky nikdo vozit nebude. Zato vam s radosti ukazou jejich nakupni centra.centra.

Omlouvam se za formatovani clanku. Nejsem v tom sbehly a at delam, co delam, porad je to rozhazene podle nejakeho klice. Ja ten klic asi nemam, nebo o nem nevim. Snad se to da cist i tak.

Jako cenu utechy si muzete kliknout na horni banner s okem a uklidnit si nervy pohodickovym vyhledem. Hrejte si.

 

 

Autor: Pavel Martinek | karma: 17.58 | přečteno: 427 ×
Poslední články autora