Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Opravdu chcete na téma migrace používat termín fašismus?

Už vás někdo oslovil fašisto? Taky nevíte proč? Zkusil jsem si to probrat, ale varuji Vás. Není to korektní a navíc, já nechtěl nikdy o politice psát. Je mi z ní na zvracení. Já ji zažil a utekl. Zaplať Pánbůh by řekl věříci.

Ani vlastně nevím kde pořadně začit, Tohle téma je natolik rozsáhlé a nepřehledné, že začnu od začátku. Aspoň se o to pokusím.

Dnešni situace má kořeny hodně hluboko v minulosti. Ale můzěme to zkrátit na období kolonizace. V tu dobu se nepochybně děla zvěrstva, historických pramenů máme přehršel, ovšem jedno se stalo. Bilý muž ukázal divochům jiný život, život konzumní. A tak se z divochů stávali konzumenti. Pravda, moc tehdá z toho neměli, ale konec koloniální éry otevřel stavidla. náčelnici se stali prezidenty, ve jméně pokroku, a za krceni ramen bývalých panů, si to presidentování vynucovali i za cenu genocid. Nu co, my také meli temný středověk, jen jsme neměli Kalašnikovy ,ale meče. Holt, jiná doba, jen více obětí na metr čtverečni.

Ale dost historie. Přece jen přišla doba internetu i v Africe. Všichni začali vidět ten krásný život v Evropě. Pří sledovaní porna, ty nádherné a povolné ženy, akční hrdinové jezdí v těch suprfárech a k obědu samé laskominy. Vysvětlujte člověku, neznalého skutečnosti, že je to pohádka. Proboha, vždyť i vy věřite každemu zpravodajství. A tak se vydávaji novodobí Hloupí Honzové na zkušenou přes sedmero hor, řek a pouští. Po cestě je mnoho překážek, občas nejaka misie, kde neziskové organizace rozdávaji dětem plyšove růžove delfínky,  vaří zadarmo i to ubytováni je celkem fajn. Ano, museli mít pocit, že míří do raje.

 Jenže ouha. Cestou mnozí zahynou. Některé oberou a zabijí jejich společnici, ti silnější, ti kteří dojdou. Převaděči si take vezmou svůj dil obětiny. Zaručí přechod do onoho ráje. Maji přece svoje styky. A teď bych rád odbočil. Je tomu jenom pár let zpět, kdy jeden "diktátor" Kadáfí, upozorňoval Evropu, že na jeho hranicích stojí armáda migrantů a on ji drži zkrátka. Copak se nestalo. jeden bývalý president Francie, z nějakeho, nechci spekulovat jakého, důvodu ukecal předsedu vlády dalšího státu Velká Británie a shodou okolností oba z bývalých koloniálních mocnosti a onoho "diktátora" svrhly. lépe řeceno ho nechaly umučit, zemi uvrhli do zmatků a vraždeni, ktere si vyžádalo vice oběti, než ona hrůzovláda onoho diktátora. Ale co více? Opravdu ta armáda migrantů prišla a přichazí. A teď to hlavní. Zjistílo se, že jedna představitelka, také bývalé koloniální mocnosti, nějaká paní Merkel, pozvala všechny k prostřenemu stolu, a´t se prý mají všichni lidé na světě dobře. To, že to udělala natruc zákonům a ústavě sve země, to migranti nevěděli, ani nevěděli, že to bylo kvůli 10 000 migrantů v Maďarsku, které nechtěl nikdo, ale dalo by se to řešit. Ale stalo se, protrhla se hráz.  Kdo to ale sledoval a zamnul si ruce?

 Trocha odbočení, opět. Ekonomika. Máte trh, ten je přesycený, už neni kam vyvážet, Afrika nema čím platit, Číňani byli rychlejší. No tak si Afriku vezmeme k nám, jak prosté. Nekonečne udržitelný rozvoj se bude ještě vchvíli rozvíjet.Obrovský kšeft s výstavbou, potravinami dokonce i to hlídaní objektů zajistíme, na zbytek poskytneme výhodné uvěry. Problémem je jen doprava. Pravda. Chvili fungovala balkanska trasa a to opravdu ve velkém. Potom ten darebak Erdogan zjistil, ze muže EU trochu vydírat a přitom si zalepit děravý rozpočet a přivřel kohoutek, Ne zavřel, to by EU zapomělo co pro ně "děla", jen tak omezil. Navic, jako na potvoru, se ukazalo, ze ti radikálnější moc vděčni nejsou a rádi střilí v nočnich klubech. A tak se nakonec postavily ploty, tedy pardon, technické překážky a zájem trochu opadl. Z Libye je to ovšem pořádna dálka. Co s tím? Na "gumových" člunech, nejsou sice vůbec gumové, ale to je fuk, to nepůjde. přeci je to dálka a trochu použitelné lodě se spotřebovaly na ceste do Řecka. A proč vlastne nepoužít taxislužbu? Opravdu vam to připadá přitažene za vlasy? Ale kdepak. Navíc to EU zaplati z dani poplatníků. A inspirováni přepravou otroků přes Atlantik si zavedli dopravu "černého" masa přes Sředozemní moře. jen ta trasa na přecpaných lodích se dramaticky zkrátila. I přes neziskové organizace, placene z dani občanu EU a přes odečty z daní, a opet v EU,  zakoupili lodě a šli "zachraňovat". Chvíli bloumali po otevřené vodě, hojně jich vylovili, ale ne všechny. Jako na potvoru se jich hodně utopilo. Ovšem pro dobro jejich věci je to přeci směšna obětina. A nastava další dějství, hromadná doprava.

 Námořni právo přikazuje každé lodi, která může a je pobliž poskytnout pomoc tonoucím pokud neohrozí svou loď a posádku. ALE, už nepředpokládá, že někdo si sám potopí člun jakmile uvidí nějakou loď. Už vůbec nepředpokládá možnost, že zachraňující loď je s tou potápějící domluvená na záchraně ještě prěd potopením. Právu je učiněno zadost, jen spravedlnost pláče. Ovšem peněženka se plni stejně, jako cílová země. A světe div se, občané se bouří. Dokonce volí lidi, kteří s tím něco chtěji udělat. Taková drzost.

 Určitě si všichni pamatujete éru vítáni migrantů. Já také. Marné bylo vysvětlování, že nejsem žádný nacista, xenofob a fašista, že jen varuji pred následky nekontrolované migrace, extremizace spolecnosti, když ani nevím kdo přichází a jakou má minulost. kulturními rozdíly a důsledky pro obě strany. Elity, ze mně neznámých důvodů, se rozhodly vyhovět nátlaku menšiny a ignorovat většinu. Menšiny, které se snaží změnit naše hodnoty, životní styl, všechno zbourat a vystavět nějaký vzdušný zamek tolerance a lásky  ovšem už nevnímají, že za cenu potlačení názoru větsiny, jeji ostrakizace, kriminalizace, prosazení změny i za cenu omezení demokratických práv jednotlivce, neboť společné blaho je nadřazeno. Pamatujete si zrušené diskuse? Zrušené účty na diskusích? Nesmyslně smazané přispěvky, které by i Husak, kdyby se ho týkaly, neblahe paměti, přešel s úsklebkem? A to vše v zájmu zisku korporací a nečího zisku? Pochopili jste? pokud ne, prečtěte si heslo na Wiki - fašismus.

 Ale co nacismus? Hodne lidí, a to většina, si ho plete s nacionalismem. EU, se svou ambicí stat se superstátem a potlačovat narodní hrdost a příslušnost k národu, paradoxne tuto tendenci naopak podporuje. Misto ekonomicke spolupráce, se snaží o slepenec politický. Narodni hodnoty se snaží nahradit humanismem a neoliberalně sociálnimi hodnotami. Místo dozrání se snaží plody úsilí pumpovat rovnoceností - ne rovnopravnosti , vymýšlí pohlaví, snaží se zavést rozkol do rodin a jejích tradic, děti jsou jen produkt společnosti už ne rodičů, kvoty na vše i na chytrost. Školstvi uzpůsobit těm nejpomalejším. Proboha, vždyť tohle je mokrý sen každého diktátora. A ten název: elity společnosti? Kdo je to? Mravokárci z červeného koberce? Komedianti a pěvci se stávají i se svým nevázaným žívotem naším vzorem a mentory. Ach jo. Viděl jsem film" Idocracy - Absurdistán a tohle je jeho protikladný pól, ad absurdum se stejnym výsledkem.

Co tím chci říci? Vemte rozum do hrstí. Prostudujte si historii a kauzalitu udalostí. Potom můžete argumentovat a vzdorovat ovlivňování myšlení. Až vám navrhnou nějaké kvoty mocnosti na cokoli, co samy způsobily, tak jim to vraťte. Převezměte svůj dil odpovědnosti za své kolonie. Co si kdo způsobil, ať take odčíní. Ano i Rakousko - Uhersko mělo své kolonie. Ale nebojte, jak vám Wikipedie napovi, tak ma ČR splněno na 1000 procent. I ten půlhektar v Asii nam Angláni zabrali po 5. letech.

A svědomí? Proboha. Jak chcete zachránit někoho, komu sluníčka slibila něco, co vlasně ani neexistuje? Ať delaji svoji původni cinnost, misionáře v zemích původu a učí tam, jak se k výsledku propracovat, ne prosomrovat na nečí účet a přes nenažraná individua v čele korporaci a neziskovek. Tal to prostě nefunguje, aspoň ne dlouho. Protože krev na rukou nemáte vy, kteří odmitají manipulaci. Krev na rukou mají ti, kteří slibili nemožné.

Autor: Pavel Martinek | úterý 26.6.2018 4:48 | karma článku: 41,74 | přečteno: 2036x
  • Další články autora

Pavel Martinek

Hra na ekologii, nebo jenom pohlazení vlastního ega?

Kazdý den na nás vyskakuje plno zpráv o omezeních, regulacích a zákazech. Mají vůbec nějaký smysl? Opravdu tím přírodu chránime, nebo naopak? Děláme něco dobrého, nebo se posíláme do horoucích pekel? Cesta zpátky neexistuje.

2.6.2018 v 19:41 | Karma: 27,92 | Přečteno: 854x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Pavel Martinek

Jaka jsou obecna pravidla a etiketa na jachte?

Ahoy namornici. Pokud budete plout s nami na Ballydonna, s nekym jinym, nebo chcete neco vedet o zivote na lodi, tak tohle je neco pro vas. Nesmim dat adresu sveho webu i kdyz je to zrcadlo mistniho Blogu. Drzime palce. Zacnete!

11.7.2016 v 1:49 | Karma: 17,67 | Přečteno: 1236x | Diskuse| Cestování

Pavel Martinek

Jaka jsou obecna pravidla a etiketa na jachte?

Ahoy namornici. Pokud budete plout s nami na Ballydonne, s kymkoli jinym, nebo jen chcete neco vedet o zivote na lodi, tak tohle je neco pro vas. Vice se muzete dozvedet na www.Ballydonna.eu, nebo na mojem Facebooku: Paja Saltydog

7.7.2016 v 10:42 | Karma: 14,49 | Přečteno: 741x | Diskuse| Cestování

Pavel Martinek

Proč utéci na lodˇ a jak to udělat.

Požadám vás o recenzi a poprosím o službičku. Napište mi do zpráv, pod článek, na Facebook, jakkoliv. Zajíma mě jak se vám libil, co by jste očekávali v knize, co vás zajímá a co přebývá. Knihu chci psát pro vás, čtenáře.

3.6.2016 v 9:00 | Karma: 18,84 | Přečteno: 825x | Diskuse| Cestování

Pavel Martinek

Jak si vybrat lod.

V dnesnim clanku se zamyslim nad vyberem lodi pro zacinajici jachtare. V predchozich jsem uz naznacil, ze to jde a neni to jen zalezitost pro milionare. Teoreticky to zvladne skoro kazdy, malokdo to ale dotahne do zdarneho konce.

22.5.2016 v 21:04 | Karma: 22,48 | Přečteno: 1902x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 726x
Obycejny tulak. Porad bez penez a domova na zemi, zijeme na lodi. Priroda vymyslela vitr a vodu a jen proto, aby clovek vynalezl plachetnici. Ten pocit, kdyz Vam vitr nadme plachtu a umlkne motor se neda popsat, to se musi zazit. A kdyz ho zazijete, uz nedokazete prestat, nebo ho zacnete nenavidet. Mezi tim nic neni. Pred Vami je nekonecny obzor a za Vami mizi pevnina, kterou s urcitou litosti opoustite. Ten pocit se rychle zmeni, kdyz si uvedomite, ze ten obrovsky prostor pred Vami je jen a jen Vas. Zaplavi Vas naprosto sileny pocit svobody a mate pocit, jaky musi zazivat ptak ve vetru. Euforie. Pak seridite plachty, lod se nahne a Vy citite silu vetru, slysite splouchani vody rozrezavane pridi, vnimate jak najizdi na vlny a na tvari Vas studi kapky slane vody. Vidite oblohu, kterou prozkoumavate a hledate znamky zmeny pocasi.

 Tak to vnimam ja. Doporucuji zkusit, jen Vam hrozi, ze se zacnete toulat taky a rozsirite komunitu morskych tulaku. Mozna se nekdy potkame.

A kde zijeme? Bydlime na lodi a ta meni pozici. Tak asi na planete zvane Zemekoule. To je ta modra kulicka v blizkosti hvezdy zvane Slunce a nachazi se v galaxii Mlecna draha. Snad to staci, tam uz me nejak odchytite.