Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak to je opravdu úžasný blog. Máte skvělý styl psaní. Už jste v mých oblíbencích, abych o něco nepřišla:-). A samozřejmě se těším na další. Konečně se dozvím tak nějak všechno. Taky už chápu, proč se nechtělo našemu sousedovi zpátky z N.Zélandu (i když slyšela jsem o Zélandu jen slova nadšení již několkrát)

Takže díky za zajímavostiR^

1 0
možnosti
Foto

Tak ted se cervenam.:-) Vazne diky. Slibuju, ze se budu snazit psat co nejvice. Zatim jen recykluji vzpominky. Nechci psat o praci na lodi, to je pomerne nudne cteni.

0 0
možnosti
JR

J57a30r20a 94R69a74n15k

23. 1. 2016 0:43

:-)tak Vy autem, ja to delala pesky, na jiznim i severnimR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 726x
Obycejny tulak. Porad bez penez a domova na zemi, zijeme na lodi. Priroda vymyslela vitr a vodu a jen proto, aby clovek vynalezl plachetnici. Ten pocit, kdyz Vam vitr nadme plachtu a umlkne motor se neda popsat, to se musi zazit. A kdyz ho zazijete, uz nedokazete prestat, nebo ho zacnete nenavidet. Mezi tim nic neni. Pred Vami je nekonecny obzor a za Vami mizi pevnina, kterou s urcitou litosti opoustite. Ten pocit se rychle zmeni, kdyz si uvedomite, ze ten obrovsky prostor pred Vami je jen a jen Vas. Zaplavi Vas naprosto sileny pocit svobody a mate pocit, jaky musi zazivat ptak ve vetru. Euforie. Pak seridite plachty, lod se nahne a Vy citite silu vetru, slysite splouchani vody rozrezavane pridi, vnimate jak najizdi na vlny a na tvari Vas studi kapky slane vody. Vidite oblohu, kterou prozkoumavate a hledate znamky zmeny pocasi.

 Tak to vnimam ja. Doporucuji zkusit, jen Vam hrozi, ze se zacnete toulat taky a rozsirite komunitu morskych tulaku. Mozna se nekdy potkame.

A kde zijeme? Bydlime na lodi a ta meni pozici. Tak asi na planete zvane Zemekoule. To je ta modra kulicka v blizkosti hvezdy zvane Slunce a nachazi se v galaxii Mlecna draha. Snad to staci, tam uz me nejak odchytite.