Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pájo, moc fajn blog, plný zajímavostí a informací. Moc si nedovedu představit jak ti mořeplavci mapovali s tou výbavou, co měli...

1 0
možnosti
Foto

No tak v patek vyjde seznam mojich idolu. Na chvili prestavam sdilet svoje cesty, potrebuju to sesumirovat a hlavne najit svoje fotky. Co mi chybi, je cas, uz abych byl v tropech, nejde na kotve amel plno casu na vsechno.

1 0
možnosti

Zdravím mořského vlka! V Lisabonu je ještě zbytek přístavu, odkud staří mořeplavci jako Vasco da Gama vyplouvali. Pomníků Kryštofa Kolumba je všude až až. Akorát pro místní obyvatele brzy nastalo peklo, když se někde tito pánové objevili... 8-o

Jinak včera oslavil 97 let Miroslav Zikmund.

2 0
možnosti
Foto

Taky zdravím do království Pana Moří. Bohužel veškeré objevy byly byly důsledkem lidské touhy po majetku a tito pánové nástroj. To ale nesnižuje jejich odvahu. Mám k nim obrovský respekt.

2 0
možnosti

M43i52l21o89š 41F81i60a35l38a

14. 2. 2016 21:53

Vidíte teď jste mě překvapil. Já si až doteď myslel,že Cook zahynul na Filipínách. Nebo to byl Drake? V každém případě díky za článek.

1 0
možnosti
Foto

Francis Drake zemrel v Portobello Panama na uplavici. 28. 01. 1596 Bohuzel clanek jsem nestihal napsat. Tam mozna pristi rok.

0 0
možnosti
Foto

výborný mořeplavec, objevitel. Velký pašák, předběhl svou dobu o 100 let R^

1 0
možnosti

Jako malý kluk jsem někdy v r. 1954 četl knihu "Z chudého chlapce slavným mořeplavcem" byl jsem uchvácen a četl ji pak alespoň pětkrát.

2 0
možnosti
Foto

Omlouvam se, ze vysel tak pozde. Mel jsem problem s diakritikou, je to muj prvni clanek s ni a nemam ceskou klavesnici.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 726x
Obycejny tulak. Porad bez penez a domova na zemi, zijeme na lodi. Priroda vymyslela vitr a vodu a jen proto, aby clovek vynalezl plachetnici. Ten pocit, kdyz Vam vitr nadme plachtu a umlkne motor se neda popsat, to se musi zazit. A kdyz ho zazijete, uz nedokazete prestat, nebo ho zacnete nenavidet. Mezi tim nic neni. Pred Vami je nekonecny obzor a za Vami mizi pevnina, kterou s urcitou litosti opoustite. Ten pocit se rychle zmeni, kdyz si uvedomite, ze ten obrovsky prostor pred Vami je jen a jen Vas. Zaplavi Vas naprosto sileny pocit svobody a mate pocit, jaky musi zazivat ptak ve vetru. Euforie. Pak seridite plachty, lod se nahne a Vy citite silu vetru, slysite splouchani vody rozrezavane pridi, vnimate jak najizdi na vlny a na tvari Vas studi kapky slane vody. Vidite oblohu, kterou prozkoumavate a hledate znamky zmeny pocasi.

 Tak to vnimam ja. Doporucuji zkusit, jen Vam hrozi, ze se zacnete toulat taky a rozsirite komunitu morskych tulaku. Mozna se nekdy potkame.

A kde zijeme? Bydlime na lodi a ta meni pozici. Tak asi na planete zvane Zemekoule. To je ta modra kulicka v blizkosti hvezdy zvane Slunce a nachazi se v galaxii Mlecna draha. Snad to staci, tam uz me nejak odchytite.