Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J47a52r82a 37R60a20n75k

3. 6. 2016 19:53

Mam nekolik pratel zijicich na lodi, na ostrove to neni zadny problem, nekteri ani nemusi platit moorage a pokud jsou primo ve meste tak se pocita za stopu na noc, Ja mam pouze kanojku, zatim to staci, pozdeji mozna....Ted jsme meli zrovna swiftsure

More than 200 boats descending on Victoria for Swiftsure race | CTV ...

vancouverisland.ctvnews.ca/more-than-200-boats-descending-on-victoria-for-swiftsure-...

1 0
možnosti

Pavle, těší mě, že je stále víc lidí, kteří se prostě vykašlou na konvence, konzum a splní si svůj sen. U mé současné přítelkyně Jaru se mi dostala do rukou kniha ,,Idioti na plavbě kolem světa", myslím nějaký Ivan Orel. Je to o partě, která začala stavět loď(údajně repliku lodi Victoria z Magalhaensovy flotily) na břehu Labe. Akce byla prý přístupná všem, kdo pomohou se stavbou lodě. Většina prý nadšeně přišla a za týden dřiny a prachu zdrhali k maminkám a hypotékám....Ti nej...co zbyli, nakonec ten svět obepluli a jsou na tom asi jako VyR^ Mě jen mrzí, že jsem se o tom dověděl až z té knihy. Rád bych se k takové posádce přidal, ale zatím mám zkušenosti pouze s kánoí(byť i na moři kolem Elby) a motorovým ,,autočlunem":-)

2 0
možnosti
Foto

Ahoy Romane. Ivan Orel a ostatni meli vyborny napad. Opravdu je to zajimava myslenka a hodne lidi si ten sen rozmyslelo. Nemuzu ti neco takoveho slibit, ale muze s nami plout jako posadka a taky zvladat udrzbu a opravy lodi za pochodu, kazdy. Delame to za financni spoluucast na udrzbu lodi. Vydelat na tom pri nasich cenach ani nemuzeme, jde spise o sdileni dobrodruzstvi a uvod do sveta jachtingu. Chceme tenhle zivotni styl propagovat a ukazat, ze i pro suchozemce je to mozne uskutecnit.

2 0
možnosti

No, hlavně si vyberte tu správnou loď. Já si vybral 80ti metrovou a už 20 let když zrovna nejsem u kormidla , tak jen brousím a natírám. Pravda nemusím nic platit, naopak majitel platí mě. :-)

2 0
možnosti
Foto

;-D To zase neni spatny kseft.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 726x
Obycejny tulak. Porad bez penez a domova na zemi, zijeme na lodi. Priroda vymyslela vitr a vodu a jen proto, aby clovek vynalezl plachetnici. Ten pocit, kdyz Vam vitr nadme plachtu a umlkne motor se neda popsat, to se musi zazit. A kdyz ho zazijete, uz nedokazete prestat, nebo ho zacnete nenavidet. Mezi tim nic neni. Pred Vami je nekonecny obzor a za Vami mizi pevnina, kterou s urcitou litosti opoustite. Ten pocit se rychle zmeni, kdyz si uvedomite, ze ten obrovsky prostor pred Vami je jen a jen Vas. Zaplavi Vas naprosto sileny pocit svobody a mate pocit, jaky musi zazivat ptak ve vetru. Euforie. Pak seridite plachty, lod se nahne a Vy citite silu vetru, slysite splouchani vody rozrezavane pridi, vnimate jak najizdi na vlny a na tvari Vas studi kapky slane vody. Vidite oblohu, kterou prozkoumavate a hledate znamky zmeny pocasi.

 Tak to vnimam ja. Doporucuji zkusit, jen Vam hrozi, ze se zacnete toulat taky a rozsirite komunitu morskych tulaku. Mozna se nekdy potkame.

A kde zijeme? Bydlime na lodi a ta meni pozici. Tak asi na planete zvane Zemekoule. To je ta modra kulicka v blizkosti hvezdy zvane Slunce a nachazi se v galaxii Mlecna draha. Snad to staci, tam uz me nejak odchytite.