Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Z Chicaga smerem severozapadnim. Wyoming

Leto 1999 - Nemyslim,ze ma cenu se tady nejak moc rozepisovat.Z Chicaga smerem na zapad az do Wyomingu - Yellowstone (to je ono misto, odkud vsichni znaji Medu Bedu), dolu na jih Salt Lake - Utah a zpet.       www.Ballydonna.eu

Vsechno s nekolika zastavkami na zajimavych mistech. Prirodu snad ani popisovat nemusim,je proste krasna a zajimava. Divocina nic moc, cesticky pro turisty, az tedy na zazitek v Yellowstonu. Tam Nam v noci v kempu nejaky ten somrujici Meda Beda cloumal s mikrobusem.Pokud by nebyl vyssi nez to auto a nebyl tak neodbytny, byl by to celkem zajimavy zazitek. Kazdopadne, pokud navstivite USA, do Yellowstone proste musite, jinak jste tam nebyli. New York je mozna symbol USA pro vetsinu lidi, pro Nas vsak spise symbol spechu a priserneho bordelu. Jinak se omlouvam za kvalitu fotografii. Jsou naskenovany a originaly lezi ulozene z CR.

Tohle asi znate z pohlednic a fotek. Vsechny z vrtulniku. Ja si pro tu svoji fotku vylezl na kopec mezi chrestyse. Samozrejme bizoni a kourici zeme.

Devills Tower,snad legendarni zaber z filmu-Blizka setkani tretiho druhu. Jenomze, tenhle zaber je Nas . ount Rushmore a prezidentske hlavy vytesane ve skale.Mozna to leckoho uchvati, pro me je to zniceny kus krasne prirody. Kazdopadne jsou obrovske a prace to asi dalo.Ta fotecka nad tim je z mestecka kousek od hory.Mimochodem samy Harley Davidson. Joo,holt Dakota.

Bad Lands-Spatna zeme a opravdu. To nejsou hory ale hromady hliny. Takhle to vypada,kdyz se rekne eroze. Zajimavy pohled,ale vubec ne povzbudivy.South Dakota.    

 

.

Tohle uz je Utah A proslula solna poust s nemene proslulym slanym jezerem a tzv. salinas (solne baziny). Vypada to jako led a chova se to jako led.Staci slapnout spatne,krusta se prolomi a jste konzervovani na veky v solne brecce.

 

Shrnuti je jednoduche,straaaasne se Nam to libilo.Byl to nas prvni velky vylet a po vyletech na Vychod USA. Salinas nazvat krasnymi je tak trochu morbidni, ale Nam se libily.A dokonce se nam obcas pres cestu prekutalel ten suchy chomac. Do USA se dneska dostanete na ESTA a letenky padaji s cenou dolu. Opravdu se vyplati, Ony treba posledni penize se daji utratit prave za tohle. Letenka, vypujceni auta a nejake to jidlo.Spat se da v aute a sprchy jsou k dispozici na velkych benzinkach pro kamiony, tam se da i zaparkovat na noc. Nepohodli? Ale o tom to je, pokud jste dost bohati ,ze si dovolite hotely, neuvidite nic .Nanejvys co vam ukazou cestovky. Toho medveda si ale odmyslete a do solne pouste Vas taky nikdo vozit nebude. Zato vam s radosti ukazou jejich nakupni centra.centra.

Omlouvam se za formatovani clanku. Nejsem v tom sbehly a at delam, co delam, porad je to rozhazene podle nejakeho klice. Ja ten klic asi nemam, nebo o nem nevim. Snad se to da cist i tak.

Jako cenu utechy si muzete kliknout na horni banner s okem a uklidnit si nervy pohodickovym vyhledem. Hrejte si.

 

 

Autor: Pavel Martinek | úterý 26.1.2016 14:55 | karma článku: 17,58 | přečteno: 427x
  • Další články autora

Pavel Martinek

Opravdu chcete na téma migrace používat termín fašismus?

Už vás někdo oslovil fašisto? Taky nevíte proč? Zkusil jsem si to probrat, ale varuji Vás. Není to korektní a navíc, já nechtěl nikdy o politice psát. Je mi z ní na zvracení. Já ji zažil a utekl. Zaplať Pánbůh by řekl věříci.

26.6.2018 v 4:48 | Karma: 41,74 | Přečteno: 2036x | Diskuse| Politika

Pavel Martinek

Hra na ekologii, nebo jenom pohlazení vlastního ega?

Kazdý den na nás vyskakuje plno zpráv o omezeních, regulacích a zákazech. Mají vůbec nějaký smysl? Opravdu tím přírodu chránime, nebo naopak? Děláme něco dobrého, nebo se posíláme do horoucích pekel? Cesta zpátky neexistuje.

2.6.2018 v 19:41 | Karma: 27,92 | Přečteno: 854x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Pavel Martinek

Jaka jsou obecna pravidla a etiketa na jachte?

Ahoy namornici. Pokud budete plout s nami na Ballydonna, s nekym jinym, nebo chcete neco vedet o zivote na lodi, tak tohle je neco pro vas. Nesmim dat adresu sveho webu i kdyz je to zrcadlo mistniho Blogu. Drzime palce. Zacnete!

11.7.2016 v 1:49 | Karma: 17,67 | Přečteno: 1236x | Diskuse| Cestování

Pavel Martinek

Jaka jsou obecna pravidla a etiketa na jachte?

Ahoy namornici. Pokud budete plout s nami na Ballydonne, s kymkoli jinym, nebo jen chcete neco vedet o zivote na lodi, tak tohle je neco pro vas. Vice se muzete dozvedet na www.Ballydonna.eu, nebo na mojem Facebooku: Paja Saltydog

7.7.2016 v 10:42 | Karma: 14,49 | Přečteno: 741x | Diskuse| Cestování

Pavel Martinek

Proč utéci na lodˇ a jak to udělat.

Požadám vás o recenzi a poprosím o službičku. Napište mi do zpráv, pod článek, na Facebook, jakkoliv. Zajíma mě jak se vám libil, co by jste očekávali v knize, co vás zajímá a co přebývá. Knihu chci psát pro vás, čtenáře.

3.6.2016 v 9:00 | Karma: 18,84 | Přečteno: 825x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 726x
Obycejny tulak. Porad bez penez a domova na zemi, zijeme na lodi. Priroda vymyslela vitr a vodu a jen proto, aby clovek vynalezl plachetnici. Ten pocit, kdyz Vam vitr nadme plachtu a umlkne motor se neda popsat, to se musi zazit. A kdyz ho zazijete, uz nedokazete prestat, nebo ho zacnete nenavidet. Mezi tim nic neni. Pred Vami je nekonecny obzor a za Vami mizi pevnina, kterou s urcitou litosti opoustite. Ten pocit se rychle zmeni, kdyz si uvedomite, ze ten obrovsky prostor pred Vami je jen a jen Vas. Zaplavi Vas naprosto sileny pocit svobody a mate pocit, jaky musi zazivat ptak ve vetru. Euforie. Pak seridite plachty, lod se nahne a Vy citite silu vetru, slysite splouchani vody rozrezavane pridi, vnimate jak najizdi na vlny a na tvari Vas studi kapky slane vody. Vidite oblohu, kterou prozkoumavate a hledate znamky zmeny pocasi.

 Tak to vnimam ja. Doporucuji zkusit, jen Vam hrozi, ze se zacnete toulat taky a rozsirite komunitu morskych tulaku. Mozna se nekdy potkame.

A kde zijeme? Bydlime na lodi a ta meni pozici. Tak asi na planete zvane Zemekoule. To je ta modra kulicka v blizkosti hvezdy zvane Slunce a nachazi se v galaxii Mlecna draha. Snad to staci, tam uz me nejak odchytite.