Diskuse

Mallorca

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ale jo. Tam by člověk nějakou dobu vydržel!:-) K přírodě a kulturním zážitkům přidat nějakou dobře připravenou rybu, decku až litřík dobrého víno;-D Jo, Dalo by se:-)

Ta fotka té uličky je něco jako magnet - a ta příroda fantazie!R^

0 0
možnosti
Foto

Je tam opravdu hezky. Uzasne hory a mestecka. Na muj vkus moc turistu, ale porad to ma nejaky charakter. Nejkrasnejsi jeskyne, jakou jsem kdy videl, Drach Cave. Doporucuju a vychazi to na malo penez i v hotelu all inclusive. Vino jsme si kupovali radsi sami, mame rozmlsane jazycky a spanelska vina............hmmmmmmmmmm mnam.

1 0
možnosti

To okno jsme bohuzel v katedrale nevideli. Paja trpi fobii z lidi :-) takze navsteva La Palmy se nekonala. Navstivili jsme ale spoustu jinych mist, ktera stala za to videt (mimochodem Paja musel asi trpet jako pes, protoze tech turistu je tam strasne strasne moc). Do te jeskyne vedl nekonecny nekolika-radovy proud lidi, nechapali jsme, kam se to vsechno vejde. Ale prekvapeni bylo velike. Ta jeskyne byla proste obrovska. A nadherna. Jestli mohu za me, tak Mallorku stoji za to navstivit. Uzasna priroda, uzasni lide.

0 0
možnosti

J24o92s31e84f 92P57o91t97r

27. 2. 2016 0:33

Škoda, že praotec Čech nedošel až na Mallorku. Tyrkysové moře, teplo, citronové háje, mezipruhy dálnic lemované oleandry ...

Obroský turistický průmysl ve znamení SRN, Z deseti nevýznamnějších měst Německa každý den přílet 4 letadel. Denně se obměňuje na dvěstěticíc lidí a to se odváží a přiváží v letadlech po 200 lidí.

Jinak všechno naprosto (německy) perfektní. Koupili jsme si pobyt jako důchodci, s dost podstatnou slevou a tudíž jsem očekávali umístění do kouta mezi vyděděnce.

Opak byl pravdou, absolutně žádné rozlišování mezi Čechy, Němci, Španěli.... , mezi důchodci, movitými...v raním úsvitu nám z moře přes palmy nakouklo sluce až do pokoje, perfektní servis, příjemní Španělé, příjemní němečtí sousedé.

Nespočítatelně krás přírodních i kulturních, ale jedna mě úžasně uchvátila, a to jedno okno. Okno katedrály v La Palma. Středověká katedrála sama o sobě krásná, monumentální, na znamení vítězství křesťanů nad islámem. Mystérium katedrály se soustřeďuje v oknu nad hlavním oltářem. Okno vytvořil na počátku 20. století A. Gaudí. Když nic jiného z Mallorky, tak nadpozemský pocit krásna z toho okna.

2 0
možnosti